Page 1 of 2

LED Screen larger then one output

Posted: Mon Sep 09, 2019 10:25 pm
by cyeary
So I have a show with two different issues. One screen is above 4096 wide so I need it to span two outputs. Each is 3840x2160.  I will end up running 4 total outputs in a matrix config.  So I believe I will need to use output is aggregate. 

My other issue is that I have a screen that is over 4096 wide but it is not very tall.  So I would like to cut the part off that is past the 3840 mark and re-apply it below. 

How are both of these techniques achieved. 

Re: LED Screen larger then one output

Posted: Tue Sep 10, 2019 12:08 am
by cyeary
OK I have figured out how to deal with the non tall screen and getting it to split and come down to the second part. ( i watched the Video Mapping Quick and Dirty) .  Now just need to know what to do with the Over 4k wall that is nearly 2000 pixels tall. 

 

Re: LED Screen larger then one output

Posted: Tue Sep 10, 2019 7:58 am
by Oliver Kilian
Interesting,
I just had a chat with the dev team about that yesterday.
So currently you have to *build* your screen made out of multiple screens to map them to the accordingly.
Give them a resolution that fits your needs.
Make sure the screens are in the same screen group. Patch the screens to the according outputs and repatch in the output as needed.
Composite tab: drag your content onto a layer, set the Scale mode of the layer to "resource resolution" and place accordingly.
Does that help?
Please let me know
Oliver

Re: LED Screen larger then one output

Posted: Tue Sep 10, 2019 12:40 pm
by cyeary
So I think what you are saying is that if I have a screen that is say 7680x2160 . And I have a mosaic Built that is 15360x2160.  I cannot evenly span that across 2 of those 4 UHD outputs?  I must build it as two different screens edge-butted in the 3D form then use Screen groups to re-assemble?  I will be in front of a big piece of hardware for more testing on Wed night but indeed would love to get ahead of this. 

 

Re: LED Screen larger then one output

Posted: Tue Sep 10, 2019 1:43 pm
by Oliver Kilian
Forget about the screen groups, they just have to be all in the screen groups.
Otherwise you cant "see" the content across all screens.

Here is a quick video showing the most simple way to do this as of today.
That will change in the future somewhere
https://youtu.be/xfEhQdy1cO0

Oliver

 

Re: LED Screen larger then one output

Posted: Tue Sep 10, 2019 2:10 pm
by cyeary
Ohh you so fancy!!! 

Thank you. 

Re: LED Screen larger then one output

Posted: Tue Sep 10, 2019 2:16 pm
by Oliver Kilian
Thats just faster. Typing is dull and leads to misunderstanding...

Re: LED Screen larger then one output

Posted: Wed Sep 11, 2019 2:07 pm
by Michael Eckschlager
Thanks Oliver for that helpful video!  👍

Re: LED Screen larger then one output

Posted: Fri Sep 13, 2019 4:19 pm
by cyeary
So in our tests this week if we use the mosaic method and mark the single large screen as aggregate that we can get all the screens dialed in as needed.   Are there any issues with this method?   

Re: LED Screen larger then one output

Posted: Sun Sep 15, 2019 5:16 pm
by Oliver Kilian
With led screens you don’t have to set the output to aggregate.
Beta 1.1.37:
Send the screens directly to the same output. In the Mapping tab selection select the screen. Dive into that screen (rectangle with an arrow pointing inside). Select the now shown screen field.
On the right hand in the inspector you now should see source x/y and destination x/y
Send the destination to the according output x/y coordinates in your mosaic. Attention: zero base index.

Hope I got it right, not in front of a computer